Mosószóda rendeléseMosószóda

MOSÓSZÓDA - FELHASZNÁLÁSI MÓDOK

(0/0)

Már bemutattuk a mosószódát, beszéltünk arról, hogy milyen hatalmas előnyökkel jár, ha ezzel tisztítjuk a ruháinkat, szóltunk környezetbarát tulajdonságáról és még kémiai hatásait is megemlítettük. Most azonban érdemes enne kitérni arra egy kicsit, hogy milyen módon alkalmazható még a mosószóda otthonunkban. Mire használhatom még a mosószódát?

Mosószóda - felhasználási módok

A mosószóda hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket a koszos ruhákból. A mosóporadag harmadát vagy akár a felét is helyettesíthetjük mosószódával. Abban biztos lehetsz, hogy ilyen módon alkalmazva nem fogja kivenni a textíliák színét, viszont minden puhább és tisztább lesz. A mosás ajánlott hőfoka 40-60 Celsius-fok.

A mosószóda segítségével beáztathatjuk ruháinkat, így az igazán koszos foltok, olajos ruhák is újból tiszták lehetnek. Az ersen szennyezett, foltos, olajos ruhákat mosás előtt eg éjszakára érdemes beáztatni langyos, mosószódás vízbe. Ilyenkor viszont ügyelnünk kell arra, hogy a textília jó minőségű legyen, máskülönben enyhén kifakulhat.

Mosogassunk a mosószódával. 5 liter forró vízben oldjunk fel 1 evőkanál mosószódát, hogy könnyedén eltávolíthassuk edényeinkről az égett foltokat és a zsiradékot. Koszos edények, tárgyak áztatásához 15 liter vízhez kb. 1-2 evőkanál mosószódát adjunk. Ha üvegedényeket mosunk el vele, akkor figyeljünk arra, hogy ecetes vízben öblítsük el azokat, különben foltosra fognak megszáradni. Az alumínium edényeket ne mossuk mosószódával.

A mosószóda általános tisztítószerként is alkalmazható. 1 liter vízben elég mindössze 1 evőkanál mosószódát feloldanunk, hogy a legszívósabb tűzhelyek, a legzsírosabb csempék és a linóleum is ragyogjon. A piszkos keféket, konyharuhákat, rongyokat meleg, mosószódás szappanos vízben tisztíthatjuk, szagtalaníthatod. A tisztított felületet vízzel öblítsük le utána.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).