A MOSÓSZÓDA ELŐNYEI

Lehet, hogy kissé szkeptikusan közelítünk még a mosószóda felé, hiszen világunk telítve van a különböző vegyszerekkel és azt gondoljuk, hogy már csak szintetikus úton lehet a ruhákat tisztává varázsolni. Pedig ez nem igaz. A ruhák attól lesznek tiszták, ha a megfelelő mennyiségben használunk lúgot, ami tökéletesen semlegesíti a savas szennyeződéseket. De nézzük meg azért, hogy milyen előnyökkel jár, ha szintetikus mosószerünket mosószódára cseréljük?

A mosószóda előnyei

A mosószóda könnyen öblíthető, így az összetett szintetikus mosószerekkel ellentétben egyáltslán nem fog belőle maradni a ruhában a mosás után. Vagyis nem áll fenn annak veszélye, hogy később a bőrön keresztül felszívódjon és allergiás reakciókat váltson ki. Éppen ezért az érzékeny bőrűek, ekcémások, dermatitistől szenvedőek is használhatják a mosószódát, mert nem fog bőrirritációt okozni és még csak nem is szárítja a bőrt.

A mosószóda jótékony hatásának igazolója a több évszázadnyi használat. A mosószóda nem újkeletű találmány, hiszen Magyarországon már a XI-XII. század óta használják az asszonyok mosásra. Ők még sziksóként emlegették. De írásos bizonyítékok tanúskodnak arról, hogy már az ókori egyiptomiak is nátrium-karbonáttal vagyis mosószódával tisztították a ruháikat. Több évezredes tapasztalat szól tehát mosószóda mellett. Mindössze a modern vegyipar térnyerésével szorult a háttérbe.

A mosószóda rendkívül gazdaságos, hiszen egy-egy mosásnál nem kell túl sok mosószódát adni a ruhákhoz. (Ezzel elkerülhetjük azt is, hogy a rosszabb minőségű ruhákat enyhén kifakítsa.) Használatával akár ezreket is spórolhatunk évente, hiszen mosásonként akár 10-60 forintot is megtakaríthatunk.

Tökéletesen kitisztítja még a legmakacsabb szennyeződéseket is. Fehér ruhákhoz is kiválóan alkalmazható.

Egészséges, mert a mosószóda és mosószappan hagyományos, természetes alapanyagokból készül, így kevésbé irritálja a bőrt. Allergiásoknak, érzékeny bőrűeknek nagy segítség tud lenni, mivel az ő bőrük különösen veszélyeztetett.

A mosószóda minden összetevője lebomlik a természetben, így kevésbé terhelik a környezetet.

Mosószóda termékek

Herbow Mosószóda 850g

Herbow Mosószóda 850g

Könnyen és gyorsan biológiai úton lebomló, környezetbarát öko tisztítószer.

Ár: 1585 Ft
Megnézem

Herbow Mosódiós Labda -színes ruhákhoz (1db - 5 mosás)

Herbow Mosódiós Labda - színes ruhákhoz (1db - 5 mosás)

Mosódiós labda természetes mosódióval - érzékeny bőrűek is használhatják, alkalmas kisbabák ruháihoz is!

Ár: 490 Ft
Megnézem

Mosószóda 1kg MM natur

Mosószóda 1kg MM natur

A mosószóda (nátrium karbonát, más néven sziksó) biológiailag lebomló, általános vízlágyító-, áztató-, zsíroldó- és tisztítószer. A mosószódát használhatja mosáshoz önállóan a hagyományos mosópora helyett vagy azzal kombinálva (1:1 arányban kiváltható a m

Ár: 845 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!