A MOSÓSZÓDA HASZNÁLATA

A mosószóda nagyban megkönnyíti a mosást, mivel használata rendkívül egyszerű. Ám azok számára, akik még csak most találkoznak először ezzel a csodás anyaggal, azoknak nyújtunk egy kis segítséget a mosószóda használatát illetően. Hogyan is használjuk tehát a mosószódát, hogy a lehető leghatékonyabban fejthesse ki hatását?

A mosószóda használata

Sokan és egyre többen érdeklődnek a mai világban a vegyszer nélküli mosás iránt: ennek a legőbb okai a környezetszennyezés túlzó mértéke és az egyre több allergiás megbetegedés az oka. A legjobb módja a környezetkímélő és hatékony mosásnak pedig nem más mint az, ha mosószódával tisztítjuk a ruháinkat, alkalmazva ezt a szert akkor is, ha kézzel, illetve, ha géppel mosunk. A mosószódaként ismert nátrium-karbonát töéletes mértékben alkalmas a mosásra, a ruhák tisztítására, a mosogatásra és az általános tisztításra is.

Használata pedig végtelenül egyszerű. Három evőkanálnyi mosószódát egy liter vízben fel kell oldani. Ennek köszönhetően egy olyan oldatot, koncentrátumot kapunk, amivel még a legzsírosabb felületeket is megtisztíthatjuk, illetve még az erősen szennyezett textileket, szöveteket, szivacsokat és törlőruhákat is beáztathatjuk ebbe az oldatba, hogy megkönnyítsük magát a mosási folyamatot.

A hagyományos mosás során a szokásos mosóporadag felét bátran helyettesítsük mosószódával és így csodásan tiszta, makulátlan ruhákat kaphatunk. Ha fehér ruhákat szeretnénk mosni, akkor elegendő csak mosószódát használni és ruhái újra hófehérek lesznek. Ezenkívül a mosószóda természetes vízlágyítóként is működik, ha kis mennyiségben a mosóporhoz adagoljuk.

Ezzel a természetes szódával mosogathatunk is, egy evőkanál mosószóda öt liter vízben való feloldásával előállíthatjuk az edényeknek megfelelő erősségű koncentrátumot.

A mosószóda nemcsak tisztításra, hanem tisztálkodásra is kiválóan alkalmas. Kéz-és hajmosás során kis mennyiséget oldjunk fel öt liter vízben. Az elkészített nátrium karbonát oldata nem habzik, mégis hatékonyan tisztítja meg a bőrt; kellemes, tiszta illatot hagyva maga után.

Herbow Mosószóda 850g

Herbow Mosószóda 850g

Könnyen és gyorsan biológiai úton lebomló, környezetbarát öko tisztítószer. Mosószódához Mosódió hozzáadva.

Ár: 990 Ft
Megnézem

Herbow Mosódiós Labda -színes ruhákhoz (1db - 5 mosás)

-0% Herbow Mosódiós Labda - színes ruhákhoz (1db - 5 mosás)

Mosódiós labda természetes mosódióval - érzékeny bőrűek is használhatják, alkalmas kisbabák ruháihoz is!

Ár: 490 Ft
490 Ft
Megnézem
Értékelések (4)