MOSÓSZÓDA - FELHASZNÁLÁSI MÓDOK

Már bemutattuk a mosószódát, beszéltünk arról, hogy milyen hatalmas előnyökkel jár, ha ezzel tisztítjuk a ruháinkat, szóltunk környezetbarát tulajdonságáról és még kémiai hatásait is megemlítettük. Most azonban érdemes enne kitérni arra egy kicsit, hogy milyen módon alkalmazható még a mosószóda otthonunkban. Mire használhatom még a mosószódát?

Mosószóda - felhasználási módok

A mosószóda hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket a koszos ruhákból. A mosóporadag harmadát vagy akár a felét is helyettesíthetjük mosószódával. Abban biztos lehetsz, hogy ilyen módon alkalmazva nem fogja kivenni a textíliák színét, viszont minden puhább és tisztább lesz. A mosás ajánlott hőfoka 40-60 Celsius-fok.

A mosószóda segítségével beáztathatjuk ruháinkat, így az igazán koszos foltok, olajos ruhák is újból tiszták lehetnek. Az ersen szennyezett, foltos, olajos ruhákat mosás előtt eg éjszakára érdemes beáztatni langyos, mosószódás vízbe. Ilyenkor viszont ügyelnünk kell arra, hogy a textília jó minőségű legyen, máskülönben enyhén kifakulhat.

Mosogassunk a mosószódával. 5 liter forró vízben oldjunk fel 1 evőkanál mosószódát, hogy könnyedén eltávolíthassuk edényeinkről az égett foltokat és a zsiradékot. Koszos edények, tárgyak áztatásához 15 liter vízhez kb. 1-2 evőkanál mosószódát adjunk. Ha üvegedényeket mosunk el vele, akkor figyeljünk arra, hogy ecetes vízben öblítsük el azokat, különben foltosra fognak megszáradni. Az alumínium edényeket ne mossuk mosószódával.

A mosószóda általános tisztítószerként is alkalmazható. 1 liter vízben elég mindössze 1 evőkanál mosószódát feloldanunk, hogy a legszívósabb tűzhelyek, a legzsírosabb csempék és a linóleum is ragyogjon. A piszkos keféket, konyharuhákat, rongyokat meleg, mosószódás szappanos vízben tisztíthatjuk, szagtalaníthatod. A tisztított felületet vízzel öblítsük le utána.

Mosószóda 2kg(Naturganik)

-8% Mosószóda 2kg (Naturganik)

Alkalmazható mosáshoz, áztatáshoz, vízlágyításhoz, mosogatáshoz, takarításhoz és felületek tisztításához.

Ár: 1095 Ft
1195 Ft
Megnézem

Herbow Mosószóda 850g

Herbow Mosószóda 850g

Könnyen és gyorsan biológiai úton lebomló, környezetbarát öko tisztítószer. Mosószódához Mosódió hozzáadva.

Ár: 990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!